De 5 meestgestelde vragen over Route 66

Wie Route 66 wil gaan rijden en deze legendarische road trip aan het plannen en voorbereiden is loopt vaak tegen een heleboel vragen aan. Ik heb hier de 5 meest gestelde vragen op een rijtje gezet, zodat je daar in ieder geval alvast het antwoord op weet. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat dan een reactie achter onder dit bericht en ik beantwoord je vraag zo spoedig mogelijk!

1. Waar begint en eindigt Route 66?

Route 66 begint in Chicago (om precies te zijn: op de hoek van Adams Street en Michigan Avenue) in de staat Illinois en eindigt op de Pier van Santa Monica in de staat Californië. Route 66 heeft een totale lengte van ca. 2448 mijl (3945 kilometer), en loopt grofweg via St. Louis (MIssouri), Tulsa (Oklahoma), Amarillo (Texas), Albuquerque (New Mexico), Flagstaff (Arizona) naar Santa Monica (Californië).

2. Kan ik Route 66 helemaal rijden?

Tulsa, Oklahoma

Ondanks dat Route 66 in 1985 officieel opgeheven is kun je deze beroemde autoreis voor een groot deel nog steeds maken. De wegen bestaan namelijk nog wel, ze heten tegenwoordig alleen anders. Route 66 is niet op wegenkaarten of navigators te vinden, je zult dus wel een reisgids nodig hebben met specifieke rij-instructies. Daar waar de wegen die vroeger tot Route 66 behoorden echt niet meer bestaat kun je over de naastliggende snelweg rijden.

3. Hoeveel dagen heb je nodig om Route 66 te rijden?

Als je zoveel mogelijk op Route 66 wil rijden en en onderweg regelmatig wil stoppen om bezienswaardigheden te bekijken kun je hem in 14 dagen rijden. Je rijdt dan gemiddeld ongeveer 186 mijl of 300 kilometer per dag, een lekker relaxed tempo dus. Uiteraard kun je er ook wat korter of langer over doen, afhankelijk van je budget en hoeveel tijd je hebt. Korter dan 10 dagen zou ik echter nooit aanbevelen want dan zit je de hele dag alleen maar te rijden en heb je te weinig tijd om bezienswaardigheden te bekijken.

4. Kan ik Route 66 intoetsen op mijn navigator?

Route 66 bestaat officieel niet meer, het is dus niet mogelijk om dit als gewenste weg of route in te tikken op je navigator. Toch kun je Route 66 met je navigator rijden, je doet dat door de rij-instructies die in de reisgids Route 66 Planner van Martine Piket staan in te toetsen als bestemming.

5. Kan ik de ‘Historic Route 66’ borden die je langs de weg ziet volgen?

Joliet, Illinois

Tegenwoordig worden veel stukken van Route 66 aangegeven met een bruin bord waarop ‘Historic Route 66’ vermeld staat, maar deze borden dienen niet als officiële bewegwijzering te worden beschouwd. De aanwezigheid van deze borden is namelijk nogal inconsistent, het schijnt ook dat de borden regelmatig gestolen worden. Je kunt dus niet simpelweg op deze borden vertrouwen als je Route 66 wil gaan rijden, want dan zul je al gauw verdwalen.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s