Reisgidsen

home / informatie / reisgidsen

Route 66 Planner

Route 66 Planner is een overzichtelijke Route 66 reisgids waarmee je in 14 dagen de road trip van je leven kunt rijden met je navigator. Dit Route 66 reisboek bevat alle belangrijkste bezienswaardigheden, een overzichtelijke Route 66 kaart en eenvoudige en duidelijke navigatie-instructies zodat je onderweg niets mist. Verkrijgbaar als paperback (€27,18) en e-Book (€7,95). Klik hier om Route 66 Planner te kopen.

Andere Route 66 reisgidsen en handboeken

Heb je meer tijd om Route 66 te gaan rijden en zoek je een Route 66 reisgids waarin werkelijk alle bezienswaardigheden worden opgenoemd, dan kan ik je de volgende Route 66 handboeken aanbevelen:

Route 66 – Het begin, het einde en de reïncarnatie” van Route 66-fanaat Dries Bessels is een van de weinige Nederlandstalige boeken die er bestaan over Route 66. Een leuk boek vol foto’s en (achtergrond)informatie over Route 66 en Route 66 bezienswaardigheden. Het boek bevat helaas geen instructies over hoe je Route 66 moet rijden, vergeet daarom niet om ook Route 66 Planner te kopen want hier staat de Route 66 navigatie wel in! Prijs €29,95

Dit Engelstalige Route 66 Adventure Handbook van Drew Knowles is zeer compleet, met een gedetailleerd overzicht van alle bezienswaardigheden die je tijdens het rijden van Route 66 tegen zult komen. Dit boek bevat ook rij-aanwijzingen, maar deze zijn niet geschikt voor gebruik in combinatie met een navigator. Gebruik het Route 66 Adventure Handbook als je minimaal een maand over Route 66 wil gaan doen en een bijrijder bij je hebt die goed kaart kan lezen. Prijs €13,69

A Guide Book to Highway 66 van Jack Rittenhouse is een exacte kopie van de allereerste Route 66 reisgids ooit die in 1946 op de markt kwam. Uiteraard is deze gids niet meer bruikbaar, maar het zal je verbazen hoeveel Route 66 bezienswaardigheden die toen genoemd werden nog steeds bestaan. Het boek beschrijft hoe je in die tijd in 9 dagen van Chicago naar Los Angeles kon rijden, inclusief informatie over garages, ‘tourist courts’ (de voorlopers van de huidige motels) en lokale attracties. Prijs €8,99 (e-book).

Deze Route 66 Lonely Planet gids is zeer kleurrijk en handzaam, maar daar is ook eigenlijk alles mee gezegd. Het Engelstalige boekje bevat een overzichtskaart van Route 66, maar hierop staan de snelwegen (Interstates) die naast Route 66 zijn aangelegd. Ook het aantal Route 66 bezienswaardigheden dat wordt genoemd is zeer beperkt, dus ik kan dit boekje eigenlijk niet aanraden, tenzij je tijdens je vakantie snel even wat highlights van Route 66 wil zien. Prijs €10,99

Als je Route 66 fietsen gaat is deze Bicycling Guide to Route 66 onontbeerlijk. Het boek bevat niet alleen gedetailleerde navigatie-instructies voor hoe je Route 66 op de fiets kunt doen, daarnaast staat deze Route 66 fietsgids ook boordevol informatie over campings, hotels, fietsenmakers, fietsenwinkels en restaurants. Deze Route 66 reisgids voor de fiets kun je het beste gebruiken in combinatie met de Route 66 fietskaarten van de Adventure Cycling Association (Bicycle Route 66 maps) of een fietsnavigator. Prijs €15,00

100 Things to Do on Route 66 Before You Die van Jim Hinckley bevat een opsomming van de 100 meest in het oog springende Route 66 bezienswaardigheden, ingedeeld in categorieën zoals musea, motels, restaurants en andere highlights die een fotomoment waard zijn. Het onhandige van dit boek is dat de bezienswaardigheden niet geografisch zijn gesorteerd, je moet dus wel steeds goed zoeken wat je waar kunt gaan zien. Prijs €9,81

Als je het verhaal wil weten achter de mensen die Route 66 bezienswaardigheden restaureren en voor de toekomst conserveren dan is “Route 66 America’s Longest Small Town” op je lijf geschreven. Auteur Jim Hinckley neemt je mee op een virtuele road trip en vertelt de geschiedenis van deze legendarische route, de verhalen die over Route 66 verteld zijn, en over de mensen die tot op de dag van vandaag voor de unieke Route 66-beleving zorgen. Prijs €14,99 (e-book)

In The Route 66 Encyclopedia staan alle Route 66 bezienswaardigheden keurig alfabetisch geordend, zodat je alle informatie over je Route 66 stops en aanverwante zaken zoals culturele wetenswaardigheden en aan Route 66 gelinkte personen direct kunt vinden. Erg handig voor onderweg maar ook leuk om na je reis af en toe open te slaan. Een must-have voor de echte Route 66 liefhebber. Prijs €26,79.

Ben jij een autoliefhebber, dan is Route 66 Barn Find Road Trip van Tom Cotter een echte aanrader. Deze ‘auto-archeoloog’, zoals hij zichzelf noemt, is op zoek gegaan naar oldtimers die door de jaren heen langs Route 66 zijn achtergelaten. Hij vond ze niet alleen verlaten langs de autoweg, maar ook in oude garages waar ze al decennia lang bleken weg te roesten. Hij opende een ware schatkist, waar hij jou graag een kijkje in laat nemen. Prijs €27,79.

Test je kennis van en kom meer te weten over Route 66 met Route 66 Trivia, fun & games. Een handige manier om je spelenderwijs te verdiepen in Route 66, maar ook leuk voor onderweg als je Route 66 aan het rijden bent en ’s avonds in je motel zit. De vragen zijn verscholen in allerlei puzzles en gaan behalve over Route 66 iconen ook over mensen die Route 66 beroemd hebben gemaakt, en omgekeerd. Prijs €16,99

Ook dit puzzelboek Circle It, U.S. Route 66 Facts, Word Search, Puzzle Book zorgt voor de nodige entertainment als je ’s avonds alleen of met je reisgenoten in de motelkamer zit of in een Diner zit bij te komen van alle indrukken van de dag. Het boekje bevat 80 pagina’s met woordzoekers waarmee je jouw kennis van Route 66 kunt testen. Kun jij alle woorden vinden? Prijs €20,99.

reisgidsen over specifieke Route 66 bezienswaardigheden

Een handzame pocketeditie van de Lonely Planet over Chicago, met handig uitklapplattegrond van de stad. Ideaal voor als je een stedentrip naar Chicago gaat maken of als je tijdens je Route 66 vakantie langer dan een paar dagen in Chicago blijft. Wil je een nog uitgebreidere gids van Chicago, dan raad ik je de dubbel zo dikke ‘gewone’ Lonely Planet van Chicago aan. Prijs €16,95 (pocketeditie) of €38,75 (reisgids).

De meeste Route 66 reizigers maken tijdens hun road trip een kleine omweg naar de Grand Canyon. In Route 66 Planner staat al veel informatie over dit wereldwonder, maar wil je graag een gedetailleerd boek waar bijvoorbeeld ook informatie in staat over wandelroutes dan is deze Lonely Planet Grand Canyon National Park ten zeerste aan te bevelen. Prijs €20,99.

Pocketeditie van de Lonely Planet over Los Angeles, met handige uitklapkaart van de stad. De perfecte reisgids voor als je een stedentrip naar Los Angeles gaat maken of als je tijdens je Route 66 vakantie langer dan een paar dagen in Los Angeles blijft. Wil je een nog uitgebreidere gids van Los Angeles, dan raad ik je de enorm dikke Lonely Planet van Los Angeles aan, waarin ook San Diego en Zuid-Californië is opgenomen. Prijs €10,35 (pocketeditie) of €16,99 (reisgids)