Romans

home / informatie / romans

Niets is zo heerlijk als lekker wegdromen over Route 66 met een roman die Route 66 als (belangrijkste) thema heeft. In dit overzicht vind je romans waarin Route 66 en road trips in Amerika in het algemeen een belangrijke rol spelen. Lees ze voordat je vertrekt, of neem ze mee op vakantie en duik in je boek als je na een lange dag Route 66 rijden neerploft op je hotelkamer!

Route 66 boeken

De klassieker ‘De druiven der gramschap’ van John Steinbeck (The Grapes of Wrath) vertelt het verhaal van de berooide familie Joad, die via Route 66 naar het Westen trekt om werk te zoeken. Hun verhaal gaat over valse hoop, onmogelijke verlangens en dromen die in duigen vallen. Dankzij dit beroemde boek van John Steinbeck kreeg Route 66 de bijnaam ‘The Mother Road’. Prijs €6,99 (e-book) of €17,50 (paperback)

Wie was Ella Jones, en waar ligt zij begraven? Waarom is het stadje Hooker in Missouri van de kaart verdwenen? En wie vermoordde Billie Grayson in het plaatsje Chandler in Oklahoma? Je komt het allemaal te weten als je Secret Route 66 van Jim Ross en Shellee Graham Leest. Heerlijk leesvoer voor als je Route 66 aan het rijden bent, en wie weet vind jij onderweg wel het verborgen graf van Ella! Prijs €9,17 (e-book).

In Andy Warhols Road Trip beschrijft auteur Deborah Davis de road trip die Andy Warhol in 1963 maakte, toen hij via Route 66 van New York naar Los Angeles reed om een feest van acteur Dennis Hopper bij te wonen. Volgens Deborah Davis was deze reis en het erop volgende verblijf bepalend voor Warhols kunstenaarschap. Andy Warhols Road Trip is niet alleen een roman, maar ook een reisverslag, biografie en een stukje kunstgeschiedschrijving. Prijs €14,99 (e-book) of €10,- (paperback)

How plans can change’ van J.W. Gallo is een Coming of Age-verhaal van een tiener uit Brooklyn van Siciliaanse afkomst die naar Californië verhuist en daar zijn eigen plek moet bevechten op school. De trip naar Californië via Route 66 wordt uitvoerig beschreven en geeft je zo een idee hoe men in die tijd de road trip ervoer. Prijs €8,99 (e-book) of €12,49 (paperback)