Wegenkaarten en navigators

home / informatie / wegenkaarten en navigators

wegenkaarten

Als je Route 66 in 14 dagen gaat rijden heb je in principe genoeg aan een navigator en alle informatie die in Route 66 Planner staat, een gedetailleerde wegenkaart is dus niet noodzakelijk. Toch raad ik je aan om ook een kaart van Route 66 en/of gedetailleerde wegenkaart te kopen, zodat je overzicht houdt en ongeveer weet waar je bent. Onderstaande wegenkaarten kan ik daarvoor aanbevelen:

Route 66 the Mother Road Atlas is een gedetailleerde wegenkaart van Route 66, die je prima zou kunnen gebruiken in combinatie met het boek Route 66 Planner. Wil je Route 66 zonder navigator gaan rijden dan is deze kaart een absolute ‘must’. Prijs €17,29

Een prima ANWB wegenkaart van Amerika om tijdens het rijden van Route 66 een beetje overzicht te houden. Deze kaart toont niet Route 66 maar de Interstates die ernaast lopen, wat handig is als je de kaart alleen wil gebruiken om te weten waar je ongeveer bent (prijs €5,-). Iets meer detail is wel aanbevolen, dus deze  ANWB wegenatlas van €15,99 is eigenlijk veel handiger, met name omdat hier ook Route 66 wegen op staan.

De AA Big Road Atlas USA is een zeer gedetailleerde wegenatlas van Amerika waar ook veel Route 66-wegen op zijn te vinden. Deze wegenkaart wordt ook veel gebruikt door Amerikanen en is in Amerika ook overal in tankstations te koop. Prijs €15,99

Navigators

Het is de bedoeling dat je het boek Route 66 Planner gebruikt in combinatie met een navigator, want veel bezienswaardigheden zijn niet op een papieren wegenkaart te vinden. Je kunt Route 66 Planner met elk merk navigator gebruiken, mits die een kaart van de Verenigde Staten bevat. Heb je al een navigator maar staat daar alleen Nederland of Europa op, dan kun je een aparte kaart van Noord-Amerika online kopen en downloaden naar je navigator (klik hier voor de los verkrijgbare Garmin SD-kaart van Noord-Amerika). Als je nog geen navigator hebt kun je die voordat je vertrekt in Nederland of direct na aankomst in Amerika kopen, een eenvoudige Garmin of TomTom koop je daar voor ca. $120 inclusief sales tax.

Uiteraard kun je ook je smartphone als navigator gebruiken, maar houd er dan wel rekening mee dat je alle kaarten (bijvoorbeeld van Google Maps of Maps.me) moet kunnen downloaden zodat ze offline beschikbaar zijn, omdat je buiten de bebouwde kom en ook vaak in kleine dorpen geen mobiel bereik hebt en dus ook geen mobiele data kunt ontvangen, nog afgezien van het feit dat data roaming nogal in de papieren kan lopen als je in Amerika bent. Wil je toch graag mobiel bereikbaar zijn tijdens je Route 66 trip, dan kan het lonen om een Amerikaanse simkaart te kopen en die in je (simlockvrije) telefoon te stoppen. Met deze speciale Online On Route 66 simkaart kun je 30 dagen lang onbeperkt gebruik maken van data en lokale minuten via het T-Mobile netwerk (bellen naar Nederland doe je dan via WhatsApp). Prijs €66,-. Neem je jouw smartphone of navigator uit Nederland mee, vergeet dan ook niet een reisadapter (verloopstekker Europa naar USA) aan te schaffen.

Voorbeelden van goede en betaalbare navigators die je prima in combinatie met Route 66 Planner kunt gebruiken zijn:

Deze TomTom Go 620 heeft een 6 inch (15 cm) touchscreen scherm en is zo’n beetje de goedkoopste in zijn soort als je een navigator met kaart van Noord-Amerika zoekt. De navigator bevat overigens alle landen van de wereld, dus je kunt hem na je Route 66 avontuur ook voor andere vakanties gebruiken. Prijs €245,-.

De TomTom Go 5200 World  is een geavanceerde navigator met werelddekking, dus ook geschikt voor andere vakanties. De navigator is te koop in een 5 inch en 6 inch uitvoering en te bedienen via touchscreen. De navigator toont actuele verkeersinformatie, wat handig is als je files nadert of als blijkt dat een deel van Route 66 opeens afgesloten is. Prijs €248,50 (5 inch) of €319,- (6 inch).

Ga je Route 66 met een camper rijden dan kun je het beste deze TomTom Go Camper met werelddekking kopen. Deze camper navigator met 6 inch touchscreen, die overigens ook geschikt is voor caravans, verschilt van gewone navigators omdat het specifieke routes voor campers bevat, en informatie over handige plekken zoals camperplaatsen en campings. De bijgeleverde houder is te bevestigen op zowel het dashboard als het raam. Prijs €285,-.