Autoverhuur

home / tips / autoverhuur

Om een auto te huren in Amerika heb je geen internationaal rijbewijs nodig, een geldig Nederlandse rijbewijs volstaat. Wel dien je meestal minimaal 25 en maximaal 75 jaar oud te zijn en in het bezit van een geldige creditcard. Je huurt in Amerika standaard een auto met automatische transmissie (automaat), huurauto’s met een versnellingspook bestaan wel maar dit betreffen meestal ‘exotische’ auto’s uit de duurdere categorieën, zoals auto’s met vierwielaandrijving en sportwagens.

Het is meestal goedkoper om voor vertrek in Nederland een huurauto te reserveren bij de verhuurmaatschappij van je keuze, en niet pas na aankomst in de Verenigde Staten. Het loont daarbij de moeite om op internet te zoeken naar speciale aanbiedingen, welke je meestal kunt vinden via autoverhuurvergelijkingssites.

Zorg dat je als je een huurauto gaat reserveren altijd minimaal een cascoverzekering of CDW (Collision Damage Waiver), soms ook LDW (Loss Damage Waiver) genoemd, en een aansprakelijkheidsverzekering of LIS (Liability Insurance Supplement) afsluit, en koop bij voorkeur ook je hele eigen risico af. Gezien de grote afstanden die je gaat rijden dien je er bovendien voor te zorgen dat je een auto reserveert waarbij een onbeperkt aantal kilometers is inbegrepen bij de huurprijs. Als je helemaal zorgeloos de weg op wil kun je ook een all-inlcusive auto huren (inclusief alle benodigde verzekeringen en eigen risico geheel afgekocht) bij Sunny Cars.

Laat je als je na aankomst in Amerika bij de autoverhuurbalie staat niet zomaar overhalen om aanvullende verzekeringen af te sluiten, zoals een inzittenden- of persoonlijke eigendommenverzekering, want als je in Nederland een reisverzekering hebt afgesloten is dit meestal al gedekt. Daarnaast proberen ze ook altijd een Road Assistance verzekering aan je te slijten, dit is een soort pechhulp, en ze zullen je vaak proberen een ‘upgrade’ te verkopen (een grotere huurauto dus, die ook duurder is).

Je zou via je autoverhuurbedrijf een navigator kunnen huren, maar het is waarschijnlijk goedkoper om er zelf een mee te nemen (klik hier voor meer informatie) of ter plekke te kopen. Uiteraard kun je ook je smartphone als navigator gebruiken, maar houd er dan wel rekening mee dat je alle kaarten (bijvoorbeeld van Google Maps) moet kunnen downloaden zodat ze offline beschikbaar zijn, omdat je buiten de bebouwde kom en ook vaak in kleine dorpen geen mobiel bereik hebt en dus ook geen mobiele data kunt ontvangen, nog afgezien van het feit dat data roaming nogal in de papieren kan lopen als je in Amerika bent.

Voor extra bestuurders dien je meestal een toeslag te betalen. Ga je met meerdere mensen Route 66 rijden en willen zij allemaal achter het stuur kruipen, dan dien je deze toeslag absoluut te betalen, want in Amerika is niet de auto verzekerd (zoals in Nederland) maar de bestuurder. Autoverhuurbedrijven gaan er doorgaans vanuit dat je een gehuurde auto inlevert op dezelfde locatie. Doe je dat niet, wat het geval zal zijn als je Route 66 gaat rijden, dan zul je een zogenaamde ‘one way’-toeslag moeten betalen. De hoogte van deze toeslag verschilt per autoverhuurbedrijf, maar reken voor een huurauto uit de goedkopere categorieën op minimaal $450 bovenop de huurprijs.