Restaurants

home / tips / restaurants

Route 66 loopt meestal niet door de binnenstad, enkele uitzonderingen daargelaten. Onderweg een restaurant vinden is echter meestal geen probleem, want Route 66 is bezaaid met motels, en waar motels zijn, zijn meestal ook restaurants te vinden. Misschien niet altijd waar je zin in hebt, maar er is dus altijd wel iets. Heb je trek in iets specifieks, zoals bijvoorbeeld Italiaans of Chinees, dan kun je het beste gewoon een beetje rond gaan rijden op je bestemming, of naar restaurants zoeken op internet.

De meeste fast food restaurants en Amerikaanse diners serveren geen alcohol, dus als je ‘s avonds na aankomst zin hebt in een biertje dien je naar een bar te gaan of blikjes bier bij een tankstation of ‘liquor store’ te kopen. Ik raad je af om tijdens de lunch alcohol te nuttigen, niet alleen omdat het je minder alert maakt als je weer gaat rijden (wat gevaarlijk is voor jezelf en andere weggebruikers), maar ook omdat bij een te hoog alcoholpromillage doorgaans fikste boetes worden gegeven.

Wat ik je ook kan aanbevelen is af en toe naar de supermarkt gaan zodat je altijd wat snacks voor in de auto bij je hebt, want op sommige stukken van de route zitten weinig restaurants. Daarnaast moet je altijd zorgen voor een watervoorraadje dat minimaal voldoende is voor de hele dag. Vooral in de zuidelijke staten kan het ’s zomers overdag erg warm zijn dus je moet veel drinken, ook als je airco staat te loeien.