:

Wat zijn de trends en ontwikkelingen in de horeca?

Joëlle Evers
Joëlle Evers
2025-05-30 14:45:45
Count answers: 2
Onderwerpen als gastbeleving, innovatie en duurzaamheid staan voor de horeca hoog op de agenda. Om welke horecatrends kun je in 2024 niet heen? Wij presenteren 10 horeca trends om in de gaten te houden. Van dynamische prijszetting tot innovatieve betaalmethoden. Het waarom achter jouw onderneming telt, dynamische prijszetting, grab & go selfservice oplossing, een bruisende zaak maakt het verschil, gastbeleving als duurzaam antwoord op kostenstijging, beloon trouwe gasten met punten, innovatieve betaalmethoden, duurzaamheid wordt de standaard, vegan dineren niet de norm, en de magie van open keukens zijn de trends waar je niet omheen kunt.
Jim Klomp Jan
Jim Klomp Jan
2025-05-30 12:22:46
Count answers: 5
Duurzaamheid is de standaard. Tijdens Horecava werd duidelijk dat duurzaamheid allang geen extraatje meer is; het wordt simpelweg van je verwacht. Gasten kiezen steeds bewuster voor horecazaken die het milieu serieus nemen. Een grote trend die op de beurs veel aandacht kreeg, was de groei van plantaardige en alternatieve voeding. Technologie was overal te zien op Horecava 2025. Robots in de keuken en bediening nemen eenvoudige taken over, terwijl augmented reality en virtual reality zorgen voor een compleet nieuwe beleving. Gezondheid was een veelbesproken onderwerp tijdens de beurs. Mensen willen gezondere opties, zoals gerechten met minder zout, suiker en vet. De grenzen tussen horeca, werk en vrije tijd vervagen, en dat werd op Horecava 2025 volop besproken. Wereldse smaken blijven een inspiratiebron, maar er is ook een groeiende waardering voor lokale tradities en streekgerechten. Een maaltijd draait al lang niet meer alleen om eten. Tijdens Horecava werd duidelijk dat gasten zoeken naar een unieke ervaring die alle zintuigen prikkelt. Horecava 2025 heeft laten zien dat er volop kansen zijn voor de horeca. Door in te spelen op trends zoals duurzaamheid, plantaardig eten, technologie en unieke belevingen kun je jouw zaak future-proof maken.
Ivan de Leeuw
Ivan de Leeuw
2025-05-30 12:19:50
Count answers: 1
De ontwikkelingen in de horeca volgen elkaar in rap tempo op. Duurzame ontwikkelingen, wereldwijde trends en innovatie spelen daar een rol bij. Tegelijkertijd wordt ook de consument steeds kritischer op voeding en heeft dat zijn impact op de voedselketen. Welke trends en ontwikkelingen zien we in horeca en recreatie?
Chloé Elsemulder
Chloé Elsemulder
2025-05-30 11:06:42
Count answers: 2
De technologische ontwikkelingen in de horeca zorgt voor een flinke transformatie in de manier waarop restaurants opereren. Deze technologie biedt horecaondernemers de kans om efficiënter te werken, de gastbeleving te verbeteren én nieuwe inkomstenstromen te creëren. Gastbeleving staat nog altijd centraal, dus ook in de horecatrends voor 2024. Het creëren van een unieke, memorabele ervaring voor elke gast is de essentie van de horeca. De vraag naar veganistische en plantaardige opties blijft groeien, maar dat betekent niet dat je gehele menu vegan hoeft te zijn. Door een slim menu te bieden, inclusief voldoende veganistische, vegetarische en traditionele gerechten, kun je een breder publiek aanspreken.